HjemArrangementerMærk historiens vingesus på Clausholm Slot

Mærk historiens vingesus på Clausholm Slot

Fra lørdag d. 1. juli 2023

Clausholm Slot er et af Kongerigets fineste og bedst bevarede slotte.

Beliggende blot 20 minutters kørsel fra Århus, toner Clausholm frem i det smukke og bakkede østjyske landskab.

Med en mere end 300 år gammel historie og et særdeles smukt barokanlæg, der er udpeget som en af de væsentligste og mest bevaringsværdige herregårdshaver i Danmark, er Clausholm ikke blot en flot og betagende ramme – det er et ganske særligt stykke Danmarkshistorie.

Du får mulighed for at mærke historiens vingesus, når vi gentager succesen og i sommeren 2023, og åbner dørene til Clausholm, hvor vi arrangerer rundvisninger.

Glæd dig til at opleve de smukke sale herunder bl.a. den italienske stukkatør Carlo Tagliatis samt Carlo Brennos fantastiske arbejde – sidstnævnte lavet i forbindelse med Frederik IVs udvidelse sf Slottet fra 1723-1726, hvor Frederik IV også byggede Fredensborg slot.

Du er i de bedste hænder på turen rundt.
Vores guide Peter Bavnshøj er Cand.mag. i historie og middelalderarkæologi, og oprindelig uddannet murer.
Han har gennem 18 år været direktør for Det Grønne Museum på Gl. Estrup, og har desuden skrevet flere bøger og artikler om forskellige historiske emner inden for både landbrug, herregårde, bygningshistorie, lokalhistorie m.m. Peter har ydermere skrevet historiespeciale om Clausholms bøndergods i 1700-tallet, og har herudover publiceret flere artikler om den romanske kirkegranit, der er genanvendt i Clausholms nuværende bygninger.

Peter er tidligere ansat på Clausholm, hvor han har deltaget i restaurerings- og serviceopgaver på slottet.

Både han og vi glæder os til at byde dig velkommen.

OBS: Vi gør opmærksom på at rundvisningen ikke er egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere grundet slotsgårdens belægning samt trapperne på slottet.

 

Billetsalget åbner snart!

Entré billet: kr. 150 + gebyr (15 kr)
Børn til og med 14 år gratis

Sommerens rundvisninger starter lørdag d. 1. juli 2023, og kører herefter mandage, onsdage, fredage og lørdage til og med d. 5. august 2023.