HjemArrangementerBlod & Diamanter – Bøger

Blod & Diamanter – Bøger

2022

Blod & Diamanter

Juveler er farlige, for de tænder de bedste og værste sider i mennesket. De gives med kærlighed, men er stenene og materialerne fornemme nok, tænder det også de grimmeste og grådigste sider i os.

I udstillingen ”Blod & Diamanter” sætter vi fokus på de smykker, der har vakt netop disse følelser – både kærlighed og had, men også smykker der blot er vidunderlige – men som ikke længere findes.

Vi har genskabt juvelerne ned til mindste detalje – ikke for at hylde dem, der hverken fik, stjal eller solgte dem videre, men fordi disse kunstskatte i sig selv atter fortjener at se dagens lys.

Fra Zardynastiets fald grundet grådige menneskers tyverier, til de franske kronjuveler, der fik Marie Antoinette til at miste hovedet, og siden blev solgt til rige englændere og amerikanere.

Udstillingen kan netop nu opleves på Danmarks Borgcenter i Vordingborg. Se mere og køb billet HER:

Russia’s Treasures of Diamands & Precious Stones

En smuk bog fyldt med smykkehistorik fra en af verdens mest magtfulde familier.

Ikke siden 1925 har Fersmans kataloget over Zarfamiliens fabelagtige juveler været genudgivet. Kun ganske få originale eksemplarer findes i dag, men nu har du, ekstraordinært – i forbindelse med udstillingen  – mulighed for at erhverve et af de genoptrykte, engelske kopier sammen med en billet til udstillingen.

Her kan man læse alt om størrelsen på stenene i de enkelte smykker og gå på opdagelse i flere hundrede års overdådig smykkehistorik – fra en af verdens mest magtfulde familier. Diamanter på størrelse med valnødder og rubiner som kirsebær og smaragder som dueæg.

Blod & Diamanter – Coffeetable Book

Den ypperste skønhed, den inderligste kærlighed, det vildeste begær og det mørkeste had. Ædelstene får det bedste og det værste frem i mennesket, og i denne udgivelse fortælles historien om de personer, som kunne pryde sig med de russiske og franske kronjuveler, indtil skæbnen ville det anderledes. Revolutionen afskaffede monarkier, men ikke den evige fascination af naturens undere og juvelerernes mesterværk.

Mange smykker er gået tabt, og Jim Lyngvild har udført et formidabelt detektivarbejde for at efterspore tiaraer, halskæder og brocher fra Romanovdynastiet og de franske konge- ogkejserdømmer. Dernæst har han fået det hele rekonstrueret, så verden endnu engang kan byde en efterglans af diamanternes storhed på forskellige udstillinger. Smykkerne er intet uden historien bag, og i denne udgivelse har Jim Lyngvild sat de rekonstruerede udgaver sammen med historiske malerier og fotografier, der sammen med hans og Charlotte Lindhardts tekster skaber fortællinger om magt, mord, blod og diamanter.

 

 

Køb din bog her Køb billet